Rouwvliegenplaag op komst: dit doe je om ze in huis te bestrijden

Geplaatst door

In en om het huis hebben veel mensen graag wat groen staan. Met planten in het huis is het altijd toch net wat gezelliger. Bovendien is het hebben van planten binnen ook nog eens erg gezond. De planten zullen namelijk altijd de lucht in het huis verschonen. Zo zal het koolstofdioxide uit de lucht worden gehaald en de planten zullen hiervoor zuurstof in de plaats geven. Op deze manier kunnen we namelijk ook nog eens schoner ademen in het huis. Toch kan het soms gebeuren dat de planten er iets minder goed uit gaan zien. Het verzorgen van de planten is dan ook erg belangrijk, zodat ze zo groen blijven zoals de bedoeling is. Toch kan het ook door andere redenen zo zijn dat de planten in het huis opeens hard achteruit kunnen gaan. 

 

Rouwvliegen 

Dit kan soms komen door de rouwvliegen. Rouwvliegjes zijn de kleine zwarte vliegjes die je in het huis kan zien. Officieel gezien zijn deze vliegjes niet eens vliegen, maar muggen. Toch zijn het niet de vliegjes zelf die ervoor kunnen zorgen dat de planten bij jou binnen bruiner aan het worden zijn. Het zijn de larven, de kinderen dus, van deze vliegjes die de werkelijke schade kunnen aanrichten. Deze larven hebben een opvallende witte kleur en worden vaak niet groter dan een centimeter. Toch richten zij de schade bij de kamerplanten aan, doordat ze zich bevinden in de potgrond. In de potgrond eten zij vervolgens vol door de delen van de plant die zich onder de grond bevinden. Denk hierbij aan de wortels of de stengels van de plant waar deze larven van kunnen genieten. 

 

Aaltjes 

Dit is uiteraard slecht nieuws voor de plant. Dit zijn namelijk de onderdelen die ervoor zorgen dat de plant de juiste hoeveelheid voeding binnenkrijgt. Met kapotte wortels en stengels kan deze voeding niet worden opgenomen. Het is dus noodzakelijk om iets tegen deze larven te gaan doen. Rouwvliegjes bestrijden is belangrijk, maar hoe kan je dat het beste gaan aanpakken? Aaltjes tegen rouwvliegjes zijn vaak de beste optie. Dit is namelijk een natuurlijke manier waarop de larven van deze vliegjes bestreden kunnen worden. Deze aaltjes zijn levende organismen die in de potgrond van de planten geplaatst moeten worden. Vervolgens voeden deze aaltjes zich door de larven. Dit zal er uiteindelijk voor zorgen dat de larven niet kunnen overleven en zo zullen de planten uiteindelijk weer groen, gezond en wel worden. Zo blijft jouw huis weer groen zonder de lelijke bruine bladeren.

Geef een reactie