Veilig met uw hond fietsen

Geplaatst door

Fietsen met de hond is een aangename activiteit die zowel plezier voor u en uw huisdier kan zijn. Het is echter niet alleen iets dat je doet tijdens vakantie of lange autoritjes. Met een klein beetje training is het fietsen met de hond een verwelkomde verandering voor zelfs de luie bankhangers onder ons. Hiervoor moet je het echter nog steeds nonchalant nemen. Wanneer we het hebben over fietsen is het niet wielrennen, het kan ook rustig. Er zijn verschillende manier waarop u samen met uw trouwe viervoeter stappen kan zetten. Lees ze allemaal hier! 

Basisinformatie

Er zijn verschillende methoden om uw hond in de stad veilig op zijn fiets aanhangwagen te leiden. Voor alles wat van toepassing is, hoeft de gemiddelde hond voldoende gehoorzaamheid en discipline te hebben om eenvoudige instructies te volgen. Bijvoorbeeld het is van vitaal belang om altijd een veilige afstand te houden van het passeren van auto's. U kunt een hand of arm gebruiken om aan hem te signaleren, maar uw ogen en oren moeten vrij zijn om op te letten op verkeer en potentiële gevaren.

Veiligheid 

Wat betreft veiligheid gaat, er zijn drie veiligheidstips die u moet onthouden wanneer u met uw hond fietst. De eerste is eenvoudig: draag altijd een veiligheidshelm. Deze veiligheidstip is universeel en veel steden maken het verplicht. Als de wegen in uw regio niet aangeduid als fiets veiligheidszones, of als u in een landelijk gebied woont met een beperkte verkeersstroom, overweeg dan een veiligheidsvlag te installeren, een plastic driehoekige banner die u boven uw hoofd laat zwaaien tijdens het fietsen. Zorg ervoor dat het duidelijk is en kan echter worden gezien vanaf elke hoek van de straat. 

De tweede veiligheidstip is om ervoor te zorgen dat uw puppy op een beveiligde fietstrailer is voordat u begint met uw fietstocht. Een manier om dit te doen, is om een fietskar voor hond aan de achterkant van uw fiets te bevestigen. Houd er echter rekening mee dat kratten en hondenkarren niet hetzelfde zijn. Een standaard fietstrailer past op een standaard fiets, maar de kratten passen in een kleinere, compactere fietsaanhangwagen.

Laatste punten

Eindelijk, hoe veilig je omgeving ook lijkt, een hond moet nog steeds aangelijnd zijn wanneer je met je fiets fietst. Hoewel de meeste mensen een hond een gelukkige, liefdevolle vierpotige partner beschouwen om met de fiets te rijden, is dit niet altijd het geval. Een hond, zoals elk ander dier, kan tijdens het fietsen moe en gedesoriënteerd, vooral als hij al geruime tijd loopt of loopt. Een goed beveiligd harnas zal helpen voorkomen dat uw hond gewond raakt, en het zal ook voorkomen dat hij zich uitgeput en zichzelf spendeert.

Geef een reactie