Alles wat je moet weten voor een onvergetelijke stedentrip naar Marrakech

Geplaatst door

Voor veel mensen is niks zo lekker als er even tussenuit gaan en genieten van een vakantie. Deze kan lang zijn, zeker in de zomer is het natuurlijk lekker om er voor langere periode tussenuit te gaan, maar ook een stedentrip kan de rust geven die je nodig hebt. Een stedentrip kun je zo ver en dichtbij maken als je zelf wilt. Woon je bijvoorbeeld in Limburg, dan is het misschien wel heel leuk om de auto te pakken en een weekend naar Amsterdam te gaan. Je kunt het natuurlijk ook verder van huis zoeken en naar het buitenland gaan voor een aantal nachtjes. Tegenwoordig zijn de opties eindeloos, omdat je overal erg makkelijk kunt komen. Zo kun je naar veel steden met de bus of de trein gaan, maar als je buiten het seizoen gaat vlieg je ook voor een prikkie naar een andere stad. Tegenwoordig wordt het steeds populairder om een stedentrip Marrakech te boeken. Veel mensen vinden dit enigszins spannend, omdat de cultuur daar heel anders is dan in Nederland. In praktijk is dit juist heel erg mooi. Met onderstaande tips kun jij je weekend Marrakech onvergetelijk maken!

Shoppen in de Medina

Als je van shoppen houdt, zul je je in Marrakech goed vermaken. Tijdens je stedentrip Marrakech mag een bezoekje aan de souks namelijk niet ontbreken. De souks in de medina is een soort doolhof aan smalle straatjes met kleurrijke kraampjes waar ze van alles verkopen. Je kunt hierbij denken aan servies, maar ook sieraden of lampen. Je moet je er wel van bewust zijn dat de Marokkaanse verkopers toeristen vaak een hogere prijs bieden. Het is belangrijk om hier niet zomaar in mee te gaan, want waarschijnlijk kun je het voor een stuk minder geld ook krijgen.

Bezoek de leerlooierijen

In Marrakesh zijn verschillende leerlooierijen te vinden en het is zeker de moeite waard om deze te bezoeken. In deze stad worden leren tassen namelijk door middel van een lang en intensief project gemaakt, wat erg leerzaam is om eens van dichtbij te zien. Erg lekker ruikt het op de leerlooierijen echter niet. Om deze stank tegen te gaan krijgen toeristen vaak een takje kruiden wat ze onder hun neus kunnen houden.

Ga naar de woestijn

Hoewel Marrakech en drukke en chaotische stad is, ben je binnen een paar uur reizen in een lange uitgestrekte zandvlakte; de woestijn. Niet alleen is dit erg indrukwekkend om eens in het echt te zien, je kunt ook een vette tocht hier doorheen maken met een kameel of een quad.

Geef een reactie