De eilanden van Nederland

Geplaatst door

Soms vergeten we even dat er in het noorden van ons land nog een paar eilandjes liggen. Dat zijn heerlijke plekken om te vertoeven. Maar wist je dat veel Nederlanders nog nooit op de waddeneilanden geweest zijn! Dat is toch gek. In deze blog vertel ik je daarom meer over dit deel van ons land. Lees je mee?

TVTAS is de ultieme bestemming

Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Dat zijn de Nederlandse eilanden en het is een geweldige vakantiebestemming vlak bij huis. Niet alleen heb je daar zee en strand, het is er ook nog eens niet zo druk. Zo weet je zeker dat je tot reis komt. Voor je het weet zit je op een eiland en je hoefde er niet eens de grens voor over te steken!

Even langs de zeehondjes

Er zijn genoeg dingen te doen op de eilanden. Zo kan je langs Ecomare, de zeehondenopvang, als je naar Texel gaat. Het is enorm interessant om te horen hoe het daar allemaal in zijn werk gaat en het is ook nog eens leuk om deze dieren te zien. Dat is weer heel anders dan in gevangenschap.

Het water op

Vergeet ook niet dat je vanaf alle eilanden makkelijk het water op kan. Er zijn genoeg water activiteiten te beleven en zo zie je Nederland weer vanaf een hele andere hoek. Plezier voor jong en oud is gegarandeerd. Na een dag op het water keer je lekker uitgewaaid terug in je 2 persoons huisje Ameland.

Ga fietsen en geniet van het uitzicht

De eilanden zijn niet zo groot en zoals het echte Nederlanders betaamt, kun je dus gaan fietsen. Zo zie je de eilanden en de natuur op een hele rustige maar ook gezonde manier. Je bent immers buiten en lekker in beweging.

Een rondje wadlopen

Als je op de Nederlandse eilanden bent, kun je het niet laten om te gaan wadlopen. Dit is een unieke beleving en een gids kan je alles vertellen over de natuur die je hier tegenkomt. En zorg ervoor dat je jouw schoenen niet verliest!

Uitwaaien of gewoon even weg van de drukte

Uiteindelijk kan je ook gewoon op vakantie gaan om even weg te zijn uit de drukte. Een vakantiebestemming dicht bij huis, zoals ik al zei is hier uitermate geschikt voor. Liever op het vasteland zodat je niet met de veerboot over hoeft? Wanneer je zoekt op ''huisje met jacuzzi Veluwe'' vind je de ultieme vakantiehuisjes met een jacuzzi in de natuur. Parken waar ze mooie huisjes op de Veluwe aanbieden zijn Europarcs de Zanding of bijvoorbeeld recreatiepark Beekbergen.  

Geef een reactie