De eilanden van Nederland

Geplaatst door

Soms vergeten we even dat er in het noorden van ons kleine koninkrijk nog een paar eilandjes liggen. Een heerlijke plek om te vertoeven. Maar wist je dat veel Nederlanders nog nooit op de eilanden geweest zijn! Dat is toch gek. In deze blog vertel ik je daarom meer over dit deel van ons land. Lees je mee?

TVTAS is de ultieme bestemming

Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Dat zijn de Nederlandse eilanden en het is een geweldige vakantiebestemming vlak bij huis. Niet alleen heb je daar zee en strand, het is er ook nog eens niet zo druk. Zo weet je zeker dat je tot reis komt. Voor je het weet zit je op een eiland en je hoefde er niet eens de grens voor over te steken!

Even langs de zeehondjes

Er zijn genoeg dingen te doen op de eilanden. Zo kan je langs de zeehonden opvang als je naar Texel gaat. Het is enorm interessant om te horen hoe het daar allemaal in zijn werk gaat en het is ook nog eens leuk om deze dieren te zien. Dat is weer heel anders dan in gevangenschap.

Het water op

Vergeet ook niet dat je vanaf alle eilanden makkelijk het water op kan. Er zijn genoeg water activiteiten te beleven en zo zie je Nederland weer vanaf een hele andere hoek. Plezier voor jong en oud is gegarandeerd. Na een dag op het water keer je lekker uitgewaaid terug in je 2 persoons huisje Ameland.

Ga fietsen en geniet van het uitzicht

De eilanden zijn niet zo groot en zoals het echte Nederlanders betaamt, kun je dus gaan fietsen. Zo zie je de eilanden en de natuur op een hele rustige maar ook gezonde manier. Je bent immers buiten en lekker in beweging.

Een rondje wadlopen

Als je op de Nederlandse eilanden bent, kun je het niet laten om te gaan wadlopen. Dit is een unieke beleving en een gids kan je alles vertellen over de natuur die je hier tegenkomt. En zorg ervoor dat je jouw schoenen niet verliest!

Uitwaaien, weg van de drukte

Uiteindelijk kom je hier om even weg te zijn van alle drukte. Een vakantiebestemming dicht bij huis, zoals ik al zei. Liever op het vasteland? Ga voor een vakantie in Zeeland voor 2 personen en kom tot rust. Je kan er een hele vakantie van maken maar ook een mini vakantie van een weekend. Dat is het voordeel van een bestemming die zo dichtbij is.

Geef een reactie