Tips om uw nieuwe onderneming effectief te beginnen

Geplaatst door

Ik ben sinds Februari 2021 officieel eigenaar van mijn eigen ondernemer. In de afgelopen jaren heb ik kennis opgedaan en gewerkt bij een dakdekkersbedrijf. Nu ik genoeg ervaring heb opgedaan, was het tijd om voor mezelf te beginnen. Het hebben van een eigen onderneming is anders dan in loondienst werken. U moet rekening houden punten waar u zich geen zorgen om hoeft te maken als u in loondienst werkt. Los van je onderneming inschrijven bij een ondernemingsloket en het kiezen van een rechtsvorm, moet u rekening houden met meerdere punten. In dit blog worden enkele punten besproken die jouw onderneming ook moet hebben.

Concurrentieanalyse

Als startende ondernemer is het belangrijk dat u inzicht heeft op de markt waar u zich in bevindt. Door middel van een concurrentieanalyse heeft u een overzicht van de diensten die de concurrenten aanbieden, zodat u hier goed op kunt inspelen als nieuw bedrijf. Ook dient er een scan gemaakt te worden van de websites van de concurrenten, om te zien hoe de inhoud van de website eruit ziet.

Website met logo

Als startende ondernemer is het natuurlijk belangrijk dat u goed vindbaar bent als bedrijf. U moet immers uw klanten effectief aantrekken en dat doe je door middel van een website. De website moet informatie wat betreft het bedrijf en de diensten hebben. Zo hebben potentiële klanten direct zicht op de diensten en waar het bedrijf gespecialiseerd in is.

Het bedrijf moet ook beschikken over een passende logo. Deze logo wordt weergeven op de website, maar ook op de facturen. Zo hebben de klanten direct inzicht op met wie ze te maken hebben en wat het bedrijf precies doet.

Bedrijfsmiddelen

Los van het feit dat een onderneming moet beschikken over een goede website met logo, moet de onderneming ook beschikken over de juiste bedrijfsmiddelen. Als dakdekker dient u te beschikken over de juiste apparatuur, anders kan u het werk niet effectief uitvoeren. Hier hoeft u als werknemer geen zorgen over te maken, want deze middelen worden vanuit het bedrijf ingekocht, maar omdat u een eigen bedrijf hebt, komen deze kosten op uzelf te staan. Zorg daarom voor voldoende voorraad om deze middelen te kunnen aanschaffen.

Los van de apparatuur, is het hebben van een camionette net zo belangrijk. Zonder vervoer is het niet mogelijk om naar de klanten toe te gaan. Zorg voor voldoende ruimte in de camionette, zodat u uw apparaten kan meenemen. Ik heb een gloednieuwe camionette aangeschaft en raad de startende ondernemers dat ook aan. Wilt u ook een camionette kopen? Op de website van Trucks heb ik mijn camionette gekocht. Ik ben zeer tevreden en raad het bedrijf zeker aan.

Geef een reactie