Een gokje wagen

Geplaatst door

Kansspelen zijn overal. Een fruitautomaat waar je even een euro in gooit, poker met je vrienden of roulette in het casino. Maar je kunt ook een gokje wagen online. Blackjack spelen via een app of natuurlijk je voetbalkennis op de proef stellen, door te voorspellen hoe het af gaat lopen tussen Club Brugge en Anderlecht. In de sigarenwinkel kun je terecht voor een kraslot en zo zijn er nog talloze manieren om op spannende wijze je geld te verveelvoudigen. Of te verliezen natuurlijk, anders zou het geen gokken zijn. Ieder heeft een eigen voorkeur. Je bent nu eenmaal fan van voetbal, of bent heel goed in kaartspelen. Vooral met de komst van online poker is de kansspelen industrie enorm gegroeid.

Poker prof

Succesvolle mensen, zoals zakenmensen, topsporters en zelfs dokters kwamen er achter dat op internet meer geld te verdienen was dan met hun eigen werkzaamheden. Door online poker te spelen voegden zij zonder al te veel moeite enkele nullen toe aan hun maandelijkse inkomen. Wanneer je het spelletje begrijpt is het niet meer uitsluitend een kwestie van geluk hebben. Je weet welke kaarten er zijn gespeeld en hebt dus een idee van de mogelijkheden. Wat gaat er komen, welke kaarten hebben je tegenstanders in handen. Hetzelfde geldt voor blackjack en andere kaartspelen. Door professioneel poker te spelen en deel te nemen aan toernooien verdienden óf verloren deze mensen hun geld.

Er is altijd een risico

Natuurlijk is het mogelijk om te verliezen. En dat moet ook, want als er geen verliezer is, kan er ook geen winnaar zijn. De truc is om meer te winnen dan je verliest. Accepteer je verlies en zorg dat het bedrag dat je kwijtraakt altijd kleiner is dan het bedrag dat je wint. Zolang je onder aan de streep in de plus blijft, komt alles goed. Het grote nadeel van gokken is dat er geen zekerheden zijn. Je kunt simpelweg niet controleren hoe het zal lopen. Daarom zijn er naast een handjevol zeer succesvolle gokkers ook legioenen van gokkers die volledig aan de grond zitten. Deze mensen zijn letterlijk alles kwijtgeraakt. Spaargeld, huis, auto, baan, vrouw, kinderen, waardigheid.

Wat nu?

Wat doe je wanneer je niets meer hebt? Wanneer het spel je heeft verslagen en je niet eens meer geld hebt om een euro in die fruitautomaat te gooien. Er komt een moment wanneer je passie voor kansspelen verandert in een gokverslaving. De eerste stap in het oplossen van je gokverslaving is erkennen dat je een probleem hebt. Pas dan kun je er iets aan doen. Van je gokverslaving afkomen is absoluut geen gokje. Wanneer je doorzet en er volledig voor gaat, is het meer dan mogelijk. Je hebt het zelf in de hand. Met de juiste hulp en de juiste mensen om jou heen is je gokverslaving een ziekte die kan worden genezen. Maar je moet het wel willen. Weer vrij zijn en niet afhankelijk zijn van een spelletje. Dat wil toch iedereen?

Geef een reactie