Waarom een stedentrip Porto een onvergetelijke ervaring is

Geplaatst door

Misschien ben je van plan een citytrip naar Porto te maken. Wat kunt u doen tijdens een citytrip in Porto? Wat dacht je van het bezoeken van een aantal van de belangrijkste attracties van de stad? Ik kan wel één activiteit bedenken. Lekker eten! In dit artikel hebben we een aantal tips voor een stedentrip Porto voor jou op een rijtje gezet.

Wat betekent de naam Porto?

Eerst iets over de naam van Porto. Wel zo fijn om te weten als je een stedentrip Porto hebt geboekt. De naam van de stad komt van een Latijnse uitdrukking, die "haven” betekent.  De economie van de stad wordt  tegenwoordig voornamelijk aangedreven door de automobielindustrie, maar de stad staat ook bekend om zijn mode, wijnproductie en lederwaren. De architectuur van Porto is erg stijlvol met in het centrum een driehoekige fontein omringd door vier muren.

Deze bezienswaardigheden in Porto mag je niet missen

Wanneer je van plan bent een citytrip in Porto te maken, zijn er een paar plaatsen die u zeker moet bezoeken. Als e bijvoorbeeld in het centrum van de stad bent moet je zeker de Porto kathedraal bezoeken. Een andere bezienswaardigheid is het Natuurhistorisch Museum dat tentoonstellingen huisvest die betrekking hebben op de geschiedenis van Porto. Dit museum is het grootste van alle musea in Portugal en het bevindt zich in het oude stadscentrum. En de tentoonstellingen zijn erg interessant en leerzaam.

Reizen met de trein

De belangrijkste vervoermiddelen om in het centrum van de stad te komen zijn de trein of de bus. Vanaf het hoofdstation kun je een trein nemen naar Vila Nova de Gaia. Voor je accommodatie kun je vanaf jouw treinstation rechtstreeks naar het stadscentrum rijden.  Er rijden  veel treinen tussen Vila Nova de Gaia en Vila Blackinha. Geniet onderweg van de prachtige landschappen die het gebied te bieden heeft. Portugal is een prachtig land, en Porto is een goed voorbeeld van wat het te bieden heeft. Vergeet vooral je camera niet mee te nemen om de schoonheid van het landschap op de gevoelige plaat vast te leggen!

Boek een stedentrip Porto op tijd

Porto heeft veel parken die een geweldige plek bieden om te ontspannen. Er zijn veel parken in de stad, waaronder Boavista, Vilamoura, en Misericordia. Deze zijn fijn voor kinderen én volwassenen Kun je niet wachten op je stedentrip naar Porto? Boek dan op tijd. Daardoor krijg je een betaalbare accommodatie die helemaal aan jouw wensen voldoet en dat is natuurlijk precies wat je wilt.

Geef een reactie