Wat van machines heeft Wacker Neuson?

Geplaatst door

In 1948 richtte Christian Wacker de smederij Wacker op. Het is vanaf 1935 een bedrijf dat zich voornamelijk richt op het maken van machines voor de verdichting van de bodem. Vanaf 1981 is het bedrijf zich ook gaan richten hydraulische minigraafmachines. Het merk is tegenwoordig erg populair en veel bedrijven maken gebruik van de machines die zij verkopen. 

 

Wat als je Wacker Neuson graafmachine kapot gaat?

Net als bij elke soort graafmachine is het bij de Wacker Neuson modellen van belang dat je ze goed onderhoudt. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat er slijtage optreedt. Deze slijtage kan er vervolgens voor zorgen dat bepaalde onderdelen op een onverwachts moment kapot gaan. Hierdoor werkt de graafmachine niet meer en kun je niet verder. Op dat moment is het belangrijk dat het probleem snel wordt verholpen. Als iemand binnen het team erg technisch is aangelegd, dan kan het zijn dat hij of zij de machine kan repareren. Wel dien je de kapotte onderdelen te vervangen door originele Neuson rijwerk onderdelen. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat het op korte termijn nog een keer kapot gaat.

 

Bij welke onderdelen is de kans groter dat je ze na verloop van tijd moet vervangen?

Er zijn een aantal onderdelen die stukken sneller slijten dan anderen. Daarnaast zijn er ook onderdelen van graafmachines die veel onderhoud nodig hebben. Als dit niet op de juiste manier gebeurt, dan gaan er zoals eerder benoemd onderdelen kapot. Een belangrijk onderdeel van een graafmachine zijn de onderrollen. De onderrollen bepalen samen met de inbouwhoogte de verhoging van de onderwagen.

 

Hoe herken je slijtage aan de onderrollen?

De onderrollen zijn dus van groot belang voor de graafmachine. Het is daarom belangrijk dat je schade aan de onderrollen op tijd ontdekt. Je kunt schade aan de onderrollen herkennen aan de slijtage op het loopvlak en de flenzen. Als je schade ontdekt is het belangrijk dat je op tijd actie onderneemt.

 

Schade aan de bovenrollen

Naast de onderrollen zijn bovenrollen ook van groot belang. De bovenrollen dragen de ketting en de rupsplaten. Er komt hier een grote belasting op te staan en wanneer de bovenrollen niet goed meer functioneren, kun je de graafmachine niet of nauwelijks gebruiken. Naast dat er schade aanwezig kan zijn aan de bovenrollen, kan er ook sprake zijn van grond dat ertussen blijft hangen. Ook daardoor functioneert een graafmachine niet meer zoals die hoort. Daarnaast kan de grond ook voor schade zorgen. 

 

Geef een reactie