Voor de man met de hamer komt

Geplaatst door

Besluiten om te gaan verhuizen, is een grote stap. Misschien ook wel één waar je niet op zit te wachten. Toch kijk je om je heen in huis en denk je: ik wil iets anders. Maar wellicht is je huis op zich prima, vlakbij scholen en/of werk en in een fijne buurt, dan wil je eigenlijk niet verhuizen. Daar komt dan de oplossing: de verbouwing! In deze blog vertel ik je een beetje hoe je hieraan kan beginnen. Lees je mee?

Begin met een visie

Voor je kan beginnen, moet je weten wat je wilt. Ergens zomaar een hamer tegenaan gooien of een willekeurige kleur verf op de muur smeren, is niet zo handig. Vaak weten mensen wel enigszins wat ze leuk vinden en wat er anders moet. Je kan op website als Pinterest zogenaamde moodboards maken en hieruit je plan vormgeven. Zo heb je altijd iets tastbaars en visueels om op terug te vallen als je een schilder spreekt of zelf even niet meer weet wat je wilt.

Een uitgewerkt plan

Als je weet wat je wilt, kan je aan het maken van een plan beginnen. Zo moet je kijken wat de boel gaat kosten en welke stappen je allemaal moet ondernemen om het helemaal klaar te maken. Zorg voor ruimte in je planning maar werk hem wel helemaal uit. Zo voorkom je dat dingen niet af worden gemaakt of er onduidelijkheid heerst over wat het eindresultaat precies moet worden.

Wie heb je nodig?

Je hebt een heleboel nodig voor een verbouwing. Allereerst zal er veel afval bij komen kijken, dan wel van muurtjes die je eruit gesloopt hebt, dan wel van legen verfblikken. Zorg dat je een bouwafval container huurt, waar dit allemaal in kan. zo ben je in één keer van de grootste rommel af en gaat het je ook niet in de weg zitten. Op de website van GP Groot hebben ze verschillende containers te huur. Kijk welke bij jouw past. verder is het een kwestie van kijken naar wat je wilt en wat daarbij hoort. Nieuw kleurtje op de muur? Dan is er verf nodig. Als het goed is staat een groot del van wat je nodig hebt al beschreven in je planning. Je moet het allemaal alleen wel nog even nalopen anders loop je het risico dat je honderd keer per dag naar de bouwmarkt moet omdat je weer iets vergeten bent. En ja, dan schiet het niet op.

Maar anders zit je binnenkort in het huis van je dromen, op je vertrouwde stekkie.

Geef een reactie